Dé schrijfwedstrijd van de leden van NDP Nieuwsmedia

"Dat je helemaal zelf mag weten waar je inzending over gaat, dat vind ik heel leuk."

Met een verstreken deadline en overvolle mailbox keren we ons vandaag tot een van de brievenschrijvers; hoe koos Robin (5 vwo) het onderwerp van haar brief, wat heeft ze van haar deelname geleerd en hoe schat ze haar kansen in?

 

Wie ben je, wat doe je?

Mijn naam is Robin en ik zit op de Werkplaats in V5. Na school wil ik graag gaan studeren, al weet ik nog niet zeker wat. Daarom heb ik ook een pakket gekozen waar ik eigenlijk elke studie wel mee kan kiezen. Op dit moment gaat mijn voorkeur uit naar geneeskunde.

 

Wat deed je besluiten mee te doen aan de schrijfwedstrijd?

Wij doen voor het vak Nederlands met heel 5 vwo mee aan deze wedstrijd. We hebben van onze docent een uitleg gekregen door middel van een PowerPoint presentatie, daarna mochten we zelf aan de slag. We hebben elkaar in duo's feedback gegeven om de brieven extra goed te maken.

 

Waar gaat jouw brief over? Waarom heb je voor dat onderwerp gekozen?

Mijn brief gaat over sociale media. Ik heb voor dat onderwerp gekozen omdat het een hele grote rol in mijn leven speelt en het zelf vaak gebruik. Jongeren gebruiken sociale media over het algemeen echt wel heel erg veel; ik vraag me af of dat wel goed voor ze is. Gaat al die tijd achter de telefoon niet ten koste van de dingen die echt belangrijk zijn, zoals sociale vaardigheden en school?

 

En je klasgenoten? Waar hebben zij over geschreven?

Naast mijn eigen brief heb ik nog één andere brief echt gelezen, maar van veel klasgenoten weet ik wel waar hun brief ongeveer over gaat. Het valt me op dat iedereen best actuele onderwerpen kiest, vaak ook onderwerpen waar wij zelf veel mee te maken hebben.

 

Je brief zit inmiddels in onze mailbox, hoe kijk je nu terug op je deelname?

Dat je voor de wedstrijd een open brief schrijft en dus helemaal zelf mag weten waar je inzending over gaat, dat vind ik heel leuk. Ik zou toekomstige brievenschrijvers ook adviseren een onderwerp te kiezen dat zij zelf heel interessant vinden, dat maakt het schrijven leuker.

 

Dan tot slot; hoe schat je je kansen in? Heb jij de winnende brief geschreven?

Nee dat denk ik niet, ik denk dat er wel betere brieven ingezonden zijn. Maar ik ben blij met hoe mijn brief is geworden.


"Jongeren gebruiken sociale media over het algemeen echt wel heel erg veel; ik vraag me af of dat wel goed voor ze is."«   »